Irodánkról

Az építészet számunkra művészet és mérnöki tevékenység egyszerre. Fontosnak tartjuk az építészet és a projekt-management összehangolását, így a tervezett házak megvalósulásához vezető úton a problémák feltárását és megoldását is. Olyan egyedi és újszerű építészeti megoldásokra törekszünk, amelyek szellemileg és fizikailag is időtállóak.

Kőszeghy Flóra

Kőszeghy Flóra

Kőszeghy Flóra építészmérnök és képzőművész egyszerre. A különböző alkotói területek kölcsönhatásai teszik egyedivé művészetét. Elkötelezetten küzd a különböző diszciplínák kapcsolatáért és a közös gondolkodás feltételeinek megteremtéséért. Építészként Magyarország olyan számottevő építészeivel dolgozott együtt, mint Tiba János, Kis Péter, Zoboki Gábor, Z. Halmágyi Judit. A Tiba Stúdió munkatársaként a budapesti Telekom és T-Systems Székházának egyik tervezője volt. Ebben a nagy léptékű munkában volt alkalma művészi ars poeticáját az építészet formanyelvére átültetni.

Kőszeghy Attila

Kőszeghy Attila

1946-ban született Zalaegerszegen. 1964-1969 között a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán, 1980-0982 között a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar, városépítés-városgazdálkodási szakmérnöki szakán szerzett diplomát.

1994-ben Év lakóháza I. díjat, 1995-ben Év lakóháza fődíjat, 1999-ben Debrecen város Pro Urbe díját kapta. Számos családi ház mellett középületeket tervez, tömb-rehabilitációs és városrendezési terveket készít. Munkái az organikus építészeti kezdeményezésekhez kapcsolódnak. Intenzíven foglalkoztatja a szűkebb környezet, a falusi, tájegységi, városi hagyományok felhasználása az modern építészetben.

A Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai karának főigazgatójaként kísérte végig az Egyetemmé válást, valamint megvalósította az európai uniós sztenderdek bevezetését. Kutatóként és alkotóként jelenleg is aktív, rendkívüli szakértelmével alapvető hátteret biztosít a Studio Kőszeghy Kft. csapatának.

A Studio Kőszeghy Kft. építészeti szemlélete nem kötődik stílushoz, sokkal inkább a művészi hitvallás és a mérnöki precizitás együttes alkalmazásának egyedi és a feladatra szabott megoldásainak kifejtéséből.