Studio Kőszeghy

A Studio-t Kőszeghy Flóra építész-képzőművész alapította azzal a céllal, hogy egy olyan csapatot állítson fel, amelyben minden tervező kreatív és elkötelezett híve az építészetnek.

Irodánk számára fontos az építészet és a projekt-management összehangolása, így a tervezett házak megvalósulásához vezető úton a problémák feltárása és megoldása is. Csapatunkban egyaránt megtalálhatóak a művészi finomságokra fogékony, tehetséges tervezők és a precíz mérnökök.

Kőszeghy Flóra édesapja Kőszeghy Attila szemléletét követve folytatja a családi vállalkozást.

Magunkról

Kőszeghy Attila

1946-ban született Zalaegerszegen. 1964-1969 között a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán, 1980-0982 között a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar, városépítés-városgazdálkodási szakmérnöki szakán szerzett diplomát.

1994-ben Év lakóháza I. díjat, 1995-ben Év lakóháza fődíjat, 1999-ben Debrecen város Pro Urbe díját kapta. Számos családi ház mellett középületeket tervez, tömb-rehabilitációs és városrendezési terveket készít. Munkái az organikus építészeti kezdeményezésekhez kapcsolódnak. Intenzíven foglalkoztatja a szűkebb környezet, a falusi, tájegységi, városi hagyományok felhasználása az modern építészetben.

A Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai karának főigazgatójaként kísérte végig az Egyetemmé válást, valamint megvalósította az európai uniós sztenderdek bevezetését. Jelenleg nyugalmazott Egyetemi tanár, de kutatóként és alkotóként jelenleg is aktív. Rendkívüli szakértelmével alapvető hátteret biztosít a Studio Kőszeghy Kft. csapatának.

Kőszeghy Flóra

Kőszeghy Flóra építészmérnök és képzőművész egyszerre. A különböző alkotói területek kölcsönhatásai teszik egyedivé művészetét. Elkötelezetten küzd a különböző diszciplínák kapcsolatáért és a közös gondolkodás feltételeinek megteremtéséért. Építészként Magyarország olyan számottevő építészeivel dolgozott együtt, mint Tiba János, Kis Péter, Zoboki Gábor, Z. Halmágyi Judit. A Tiba Stúdió munkatársaként a budapesti Telekom és T-Systems Székházának egyik tervezője volt. Ebben a nagy léptékű munkában volt alkalma művészi ars poeticáját az építészet formanyelvére átültetni.

A Studio Kőszeghy Kft. építészeti szemlélete nem kötődik stílushoz, sokkal inkább a művészi hitvallás és a mérnöki precizitás együttes alkalmazásának egyedi és a feladatra szabott megoldásainak kifejtéséből.

Égyüttműködő partnereink:

Homoki Zsolt – építészmérnök

Rohonczi Donát – építészmérnök